Platformă digitală din România care aplică modelul Uber pentru colectarea de deșeuri

0 0

Numeroși specialiști atrag atenția că planeta e sufocată de poluare. Unul dintre motive e și faptul că nu există planuri inteligente de colectare a deșeurilor.

România stă extrem de prost la capitolul reciclare deșeuri și, de multe ori, munții de gunoaie zac cu lunile în locuri neamenajate. Autoritățile nu prea reușesc să facă mare lucru.

Oficialii știu că în multe zone au loc incendii neautorizate și că acest lucru se întâmplă pentru că nu există planuri concrete de gestionare/colectare a deșeurilor. Însuși ministrul Mediului recunoștea recent că gradul crescut de poluare din București, de exemplu, e cauzat de arderile necontrolate din jurul Capitalei.

În acest context, a apărut și prima platformă digitală care-și propune să aducă în același loc pe cei care generează deșeurile și pe cei care le pot colecta. Start-up-ul EcoTree își propune, astfel, să crească rata de reciclare în România și să îmbunătățească acest proces.

Cum funcționează platforma care ajută la reciclarea deșeurilor

Cei de la EcoTree au plecat de la o idee simplă: reciclarea deșeurilor se face extrem de greu în România, procesul e birocratic și mai toate activitățile din zona asta sunt undeva la limita legii. Platforma e un agregator de cerere și ofertă, o abordare similară cu a companiilor de ride-sharing, rezervări hoteliere sau food delivery.

În platforma EcoTree, generatorii cu nevoi de reciclare pot identifica mai ușor…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica