Planul Renault care arată că nu se rezumă totul doar la electrice: cu ce vor fi alimentate noile modele

0 3


Renault demonstrează că e un producător care se pricepe să intuiască viitorul. Francezii nu se opresc doar la electrice, vor să ducă lucrurile mai departe de atât.

Renault are planuri mari de viitor și vrea să scoată pe piață mai puține modele poluante. În afară de cele electrice, francezii vor să mizeze și pe hidrogen. A creat o companie de tip joint-venture cu o companie americană specializată fix în așa ceva.

Noile vehicule comerciale pe care francezii le vor scoate pe piață ar putea fi alimentate, așadar, cu hidrogen.

Noile modele Renault, alimentate cu hidrogen

Tehnologia e testată de mai mulți producători, dar se pare că Renault caută să accelereze lucrurile. Parteneriatul a fost încheiat cu americanii de la Plug Power, specializați în alimentarea cu hidrogen, cu ajutorul tehnologiei fuel-cell.

Noua entitate a fost denumită HYIVIA. Acolo se vor dezvolta vehicule comerciale cu hidrogen, iar activitatea începe chiar din acest an, în Franța, în uzina din Flins.

Pentru început, se vor dezvolta stații de încărcare cu hidrogen, dar urmează și lansarea unor modele alimentate cu ajutorul tehnologiei fuel-cell. Primele trei modele echipate cu acest sistem sunt din familia Renault Master

Americanii de la Plug Power n-au fost aleși întâmplător. Ei au o experiență de peste 20 de ani în celule de hidrogen și în electroliză și dețin deja o rețea de peste 100 de stații de hidrogen, care distribuie peste 440 de tone de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica