Planul de supraveghere în masă e oficial: cum se implică Orange, Vodafone și alții

0 0

Pe fondul crizei medicale în care ne regăsim, vin și planuri de la autorități sau din mediul privat despre cum să poată fi urmărită pandemia. Cel mai nou presupune ajutorul operatorilor ca Orange, Vodafone, Deutsche Telekom și nu numai.

Discuțiile între Comisia Europeană și operatori s-au derulat de câteva zile deja. Comisia a cerut date despre utilizatori ca să poată urmări răspândirea virusului. Promisiunea, atunci și acum, e că datele vor fi anonimizate și că nimeni nu va ști cine ești tu, de fapt. Temerea e însă că, dacă acum se poate așa, ce va opri autoritățile peste câtva timp să se poată și altfel, cu date despre individ?

Până când vom ajunge în acel scenariu distopic, Orange, Vodafone, Deutsche Telekom și alți cinci operatori de telecomunicații au acceptat să furnizeze date despre localizarea utilizatorilor către autoritățile europene. Detaliile au fost date de GSM Association (GSMA).

Ce se întâmplă de acum e că datele ar urma să fie utilizate în monitorizarea răspândirii infectării în Europa. Deocamdată, lista arată așa: Orange, Vodafone, Deutsche Telekom (care controlează în România grupul Telekom), Telefonica, Telecom Italia , Telenor, Telia și A1 Telekom Austria. Din partea CE a intermediat discuția Thierry Breton, comisar european pentru piață internă și servicii.

De ce e nevoie de date de la Orange, Vodafone și ceilalți?

Cumva evident, dar demersul acesta este o premieră. Presupune…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica