Picturile care te ajută să înțelegi problemele de vedere ale oamenilor

0 8


Un artist din Africa de Sud a realizat o serie de picturi menite să ilustreze cu precizie spectaculoasă modul în care vede lumea o persoană cu probleme de vedere.

Dacă nu ar purta ochelari, foarte mulți oameni ar experimenta realitatea într-o manieră foarte similară cu ceea ce vezi în imaginile alăturate. Deși par doar niște fotografii care nu sunt foarte clare, acestea sunt de fapt picturi în ulei realizate de Philip Barlow, un artist din Cape Town, capitala Africii de Sud.

Un număr din ce în ce mai mare de oameni trăiește cu diverse afecțiuni ale ochilor. Indiferent dacă suferi de miopie sau hipermetopie, realitatea este că nu mai vezi foarte bine fără ochelari, iar asta îți face viața un chin. Din păcate, în momentul în care vezi bine, îți este foarte dificil să empatizezi cu cei care apelează zilnic la lentile de contact sau ochelari pentru a-și desfășura activitatea zilnică în condiții normale.

Tablourile lui Philip Barlow ilustrează fragmente din viața unor bolnavi de miopie, persoane care nu văd bine decât la apropiere. Orice obiecte aflate dincolo de o anumită distanță sunt în ceață. Din prisma clasificării afecțiunilor, aceasta este o boală refractivă.

Chiar dacă par fotografii, tablourile hiperrealiste realizate de Barlow fac o treabă spectaculoasă în a ilustra chinul cotidian al miopilor. Ele sunt realizate în ulei, prin aceeași tehnică folosită de sute de ani de artiști renumiți. Dacă te vei uita…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica