PIB-ul României ar putea crește cu 16,48%, datorită digitalizării

0 2

Creșterea digitalizării serviciilor și lanțurilor valorice în Europa din următorii șase ani ar putea influența un avans al PIB-ului pe cap de locuitor al României cu 16,48% și al productivității cu 16,7%, spune un raport realizat de Deloitte pentru Vodafone.

“Digitalizarea: o oportunitate pentru Europa”, este raportul care analizează cinci indicatori cheie: capitalul uman, convectivitatea, integrarea tehnologiei digitale, serviciile publice digitale și utilizarea serviciilor de internet. Indicatorii sunt măsurați de Indicele Economieiși Societății Digitale al Comisiei Europene (DESI) și ilustrează faptul că orice mic progres în tehnologie poate avea un impact semnificativ, se menționează într-un comunicat al companiei de telefonie mobilă.

“Acest raport se adaugă altor numeroase cercetări care demonstrează impactul economic şi social pozitiv al creşterii digitalizării. Pentru o ţară precum România, cu unul dintre cele mai scăzute niveluri ale PIB pe cap de locuitor din Europa, raportul ne arată că digitalizarea accelerată în domenii cheie, inclusiv prin utilizarea eficientă a fondurilor UE alocate în planul naţional de redresare, nu numai că ajută la gestionarea provocărilor economice şi ale întregii societăţi cu care ne confruntăm în prezent, dar şi pentru a genera un progres economic semnificativ, cu o creştere de 16,48% a PIB-ului în următorii 6 ani. Această creştere plasează România pe locul doi ca ţară…

Citeste continuarea Aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica