Piața neagră de măști de protecție de pe Facebook și Instagram

0 1

Produse esențiale, precum dezinfectant sau măști de protecție, se găsesc greu în această perioadă, iar de asta profită unii utilizatori de pe Facebook și Instagram.

Cererea pentru astfel de produse a crescut masiv în utlima perioadă, așa că ne confruntăm cu o criză la nivel mondial. Probabil ai văzut și tu afișele din vitrinele farmaciilor care menționau că stocurile pentru măștile de protecție sau dezinfectantul pentru mâini s-au golit. De asemenea, prețul a crescut de la undeva la 20-30 de bani, la undeva între șase și nouă lei.

Facebook a anunțat că reclamele și anunțurile de vânzare pentru măști de protecție, dezinfectanți și kit-uri de testare pentru COVID-19 nu vor mai fi permitse pe platformele sale. Totuși, asta nu i-a împiedicat pe unii să găsească soluții prin care să profite de criza actuală: n-au mai pus anunțuri sau promovat reclame, ci au creat profiluri personale. Potrivit publicației Business Insider, unii utilizatori au creat mai multe conturi de Facebook și Instagram pentru a vinde astfel de produse, la prețuri mult mai mari decât se află acestea pe piață.

Piața neagră de măști de protecție de pe Facebook și Instagram

Publicația a identificat mai multe astfel de conturi care ofereau spre vânzare astfel de produse. Totuși, garanția că acestea există, într-adevăr, și că nu este vorba despre vreo înșelătorie nu există.

Semne de întrebare se ridică, în primul rând, de la faptul…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica