Piața imobiliară pare să bubuie: ce se întâmplă cu prețurile nu-și mai permite nimeni

0 0

Pandemia se pare că nu a făcut o treabă foarte bună în a speria dezvoltatorii imobiliari. Nu a influențat într-o manieră negativă nici măcar vânzătorii de apartamente vechi. Situația este îngrijorătoare și tinde să fie din ce în ce mai dificil să-ți permiți o locuință în condiții civilizate.

Românii suferă de simțul proprietății. Din cauza educației, a sechelelor din comunism sau a altor traume din copilărie, abia așteaptă să se îndatoreze pe 25-30 de ani, iar această obsesie autohtonă se reflectă în prețurile din ce în ce mai inaccesibile la apartamente. Apartamentele de peste 100.000 de euro sunt la ordinea zilei, iar partea șocantă este că mulți români plătesc avansuri la astfel de sume pe locuințe care există doar în stadiu de proiect.

Criza imobiliară, o posibilitate reală

Un apartament cu trei camere la periferia Bucureștiului costă în momentul de față peste 100.000 de euro, iar Capitala nici măcar nu este o excepție de la regulă. Prețurile apartamentelor cresc de mai bine de jumătate de an, iar trendul de menține și pe final de 2021. Având în vedere creșterea prețurilor la materiale de construcții, combustibil și energie, dezvoltatorii vor avea motive solide să crească și mai mult valoarea de achiziție.

Deși fondurile din spatele programului Prima Casă sunt epuizate de luni bune, iar BNR a anunțat deja înăsprirea condițiilor de acordare a creditelor pentru locuințe din 2022,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica