Piața de muncă a aviației stă din ce în ce mai prost. Studenții pleacă irevocabil din România

0 5

Sursa: Financiarul.ro.

România nu mai are angajați! Patronii de firme spun cu tristețe că sunt puțini absolvenți ai facultăților de profil, iar foarte mulți dintre aceștia aleg să părăsească țara pentru a-și face un viitor și un trai mai bun. Pe studenți nu îi mai interesează salariul la fel de mult cum îi interesează dezvoltarea unei profesii. Problema în România este că încă nu se fac avioane iar viitorii specialiști acest lucru îi sperie. Partea tehnică la noi în țară stă foarte prost și nici nu ar avea cum să se îmbunătățească având în vedere că în ultimii 30 de ani peste 200.000 de ingineri au plecat din țară.

Nu sunt suficienţi ingineri pentru această piaţă a aviaţiei şi a serviciilor colaterale. Au plecat peste 200.000 de ingineri in ultimii 30 de ani”, a mărturisit Rectorul Universității Politehnice din București.

În acest fel, în aproximativ 10 ani, România ar avea nevoie de circa 300.000 de ingineri. Este o chestiune care poate fi argumentată în mai multe feluri.

De exemplu, Andreea este o studentă care învață în sesiune și câte 13 ore pe zi și a mărturisit că facultatea este una foarte grea.

„Pot să recunosc că a fost greu şi încă este greu, dar merită. E o provocare foare mare doar pentru că te gândeşti că tu faci ceva ce poate să zboare”, a spus Andreea, studentă la inginerie aerospațială.

„Cei mai mulţi dintre ei consideră că poate în România nu pot să găsească un…

Citeste continuarea Aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica