Piața de imobiliare a uitat de pandemie: cu cât cu crescut prețurile la apartamente, deja

0 1

Pandemia în România continuă să facă numeroase victime, dar oamenii se pare că abia așteaptă să facă investiții semnificative. Cererea de apartamente a crescut, la fel și prețurile.

În cazul în care credea cineva că pandemia de coronavirus va încetini un pic amplificarea bulei din piața de imobiliare, se înșală amarnic. Prețurile s-au diminuat un pic în lunile aprilie, mai, dar în iunie au reușit deja să depășească semnificativ valorile de acum un an, din aceeași perioadă.

Ca referință, Ziarul Financiar a luat prețul unui apartament vechi de trei camere din Capitală. Creșterea de la mai la iunie pentru un astfel de imobil a fost de aproximativ 1400 de euro, până 97.900 de euro, potrivit datelor companiei de consultanță imobilară SVN România. Pe lângă faptul că prețul respectiv este cel mai ridicat din ultimul an, față de aceeași perioadă din 2019, vorbim de o creștere de 4,3% sau 4000 de euro.

„Luna iunie a marcat revenirea pe piaţă a unui număr mare de proprietăţi şi proprietari, volumul ofertei revenind la valori similare cu cele anterioare stării de urgenţă. Comparativ cu iunie-iulie 2019, suntem la aproximativ 90% din anunţurile de acum un an, când primăvara a fost de asemenea marcată de o puternică stare de incertitudine şi anxietate socială, iar vara şi mai ales toamna au marcat o revenire puternică“, a spus Andrei Sârbu, CEO al SVN România.

Creşterea din iunie 2020 a fost de 4,3%, în timp…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica