Peste 50.000 de manuale scolare si eseuri ascund malware

0 3

Expertii Kaspersky au descoperit 53.531 de fisiere infectate sau potential nedorite, deghizate in eseuri si manuale pentru scoli si universitati. Din august 2018 pana in iulie 2019, acestea au fost utilizate in 356.662 atacuri asupra a 104.819 utilizatori – o scadere cu 21%, comparativ cu cifrele din anul precedent. Aceste cifre fac parte din raportul Kaspersky „Inapoi la scoala”.
Chiar daca exista voci care considera costurile cartilor pentru studenti prea mari, acestea sunt o parte inevitabila a oricarui program educational. Drept urmare, multe manuale pot fi gasite online, iar unii studenti aleg sa evite costurile mari, descarcandu-le de pe site-uri pirat sau de pe forumuri, impreuna cu diferite eseuri. Ca de obicei, atacatorii profita de aceasta tendinta pentru a distribui malware.

Per total, au existat 17.755 de amenintari pretinzand a fi carti pentru studenti, cel mai adesea fiind false manuale de engleza (2.080), matematica (1.213) si literatura (870). Marea majoritate a amenintarilor ascunse sub aceste forme au fost downloaders de diferite fisiere: de la adware enervant, dar nu periculos sau software nesolicitat, pana la malware extrem de periculos, care fura bani.

Restul de 35.776 de amenintari au fost deghizate in eseuri si lucrari pe diverse teme. Cand cercetatorii le examinau, au observat ceva neobisnuit: in 35,5% dintre cazuri, cel mai popular malware a fost unul de tip vierme, cu o vechime de opt ani – un tip de amenintare care nu se mai vede des in…

Citeste continuarea Aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica