Peste 1,6 milioane de români, afectați în mod direct: ce se întâmplă cu salariul minim din România, ce pățesc angajatorii

0 0

Nici nu și-au intrat bine în funcție, iar noii guvernanți PSD, PNL și UDMR s-au aruncat la niște proiecte foarte ambițioase. Va fi interesant câte se vor materializa, având în vedere numărul mare de români afectați în mod direct.

Programul de guvernare al noii alianțe de la conducerea țării include niște măsuri economice care ar trebui să ajute foarte mulți români. Primii vizați sunt cei care primesc salariul minim pe economie, iar numărul lor este de aproximativ 1,6 milioane. Dacă nu se mai schimbă ceva între timp sau dacă vor exista banii necesari, premierul Nicolae Ciucă speră să crească salariul minim brut până la 2550 de lei, de la 1 ianuarie 2022.

Salariul minim din România va veni cu prevederi speciale

În același proiect al noului guvern se dorește limitarea perioadei în care un angajator își poate plăti angajatul cu salariul minim pe economie. Este vorba de o perioadă de doi ani. În acest timp, angajatorul va beneficia de sprijin din partea statului pentru calificarea angajatului salarizat la nivelul pragului minim din România.

Pe termen lung, autoritățile speră să aibă loc negocieri cu sindicatele și patronatele în vederea stabilirii unui mecanism predictibil de creștere a salariului minim pe economie.

În privința alocațiilor pentru copii, programul guvernamental prevede continuarea implementării etapelor de creştere a sumelor începând cu 1 ianuarie 2022, astfel: alocaţiile pentru copii cu vârste…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica