Permis de conducere pe mobil. Unde găsești așa ceva?

0 2

Deși trăim în era digitalizării, unele lucruri sunt încă păstrate pe hârtie și, în cazul multora dintre ele, nu ne-am gândit să le transpunem în digital. Permisul de conducere poate fi un exemplu potrivit.

În cazul Uniunii Europene, reglementările au mers până într-acolo unde au armonizat aspectul permisului de conducere și modelul procedural pentru obținerea acestuia. Acest lucru se întâmplă încă din 2013. Însă de atunci, nu prea ne-am mai concentrat atenția asupra acestui tip de document.

Statele Unite, însă sunt la un alt nivel. Primul stat care a adoptat pentru testare un permis de conducere digital a fost Iowa, iar asta se întâmpla la scurt timp după ce europenii s-au văzut cu permisele lor armonizate, adică în 2014. De atunci, au urmat și alte state.

Încă un pas către permisul de conducere digital

Începând din 2021, locuitorii din Florida vor putea solicita un nou permis de conducere digital, care va fi ușor accesibil pe smartphone-uri și tablete, potrivit unui comunicat de presă al Thales, compania care va furniza permisele.

Thales a declarat că permisele de conducere digitale vor avea “aceeași valabilitate ca permisele de conducere tradiționale pentru a vă identifica, a face dovada vârstei și a privilegiilor de conducere a autoturismelor”.

Un rol suplimentar atribuit permiselor digitale va fi acela de a servi drept instrument de autentificare online.

“Sunt încântat de acest proiect de inovație care va…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica