Pericolul imens la care te expui zilnic din cauza locației active: cum știu aplicațiile totul despre tine

0 2

Tehnologia este extrem de utilă, dar vine la pachet cu multe riscuri. Iar locația activă pe dispozitivele pe care le folosești e unul dintre ele.

În era în care trăim, mai toată lumea are un telefon în buzunar și nici măcar nu se mai poate folosi termenul de telefon inteligent, din moment ce toate dispozitivele oferă cam același lucru acum. Partea mai puțin luminoasă a noilor tehnologii e faptul că giganții digitali știu cam totul despre tine.

Pentru cele mai multe aplicații ai nevoie de un cont activ, dar sunt altele care-ți cer inclusiv locația. Sigur că ai nevoie să ți-o dezvălui atunci când călătorești cu Uber sau când comanzi mâncare prin intermediul unei aplicații. Dar o locație activă poate dezvălui despre tine mai multe decât crezi.

Un studiu de amploare dezvăluie pericolul la care te expui zilnic atunci când aplicațiile au acces la locația ta: e vorba de informații personale, la modul general. Dar asta înseamnă că aplicațiile respective îți știu comportamentul de zi cu zi, deplasările, interesele și obiceiurile de consum. Iar asta înseamnă enorm în era digitală.

Pericolul la care te expui din cauza locației active

Toate aceste informații pe care le obțin aplicațiile despre tine înseamnă zeci de miliarde de dolari pentru giganții digitali. Ele sunt folosite pentru a fi targetat ulterior cu tot felul de oferte, tocmai pe baza locațiilor pe care le vizitezi. Pe baza informațiilor adunate, se știe totul…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica