Pericolul din spatele WhatsApp: ce avertisment transmite Germania

0 0

WhatsApp a fost una dintre cele mai utilizate aplicații în această perioadă, în care multă lume stă acasă. Numai că nu atât de sigură pe cât ai crede. Sau, cel puțin, așa susține un oficial german.

WhatsApp e o aplicație de mesagerie, care-ți permite și apeluri video/audio și care a fost folosită intens în această perioadă. E deținută de Facebook, iar gigantul condus de Mark Zuckerberg susține că totul e în regulă. Numai că nu e chiar așa.

Un specialist din Germania vrea să le interzică angajaților de la stat să folosească WhatsApp și insistă că aplicație nu e deloc sigură. Ulrich Kelber e nimeni altul decât șeful de securitate al datelor din țara condusă de Angela Merkel, scrie DW.

WhatsApp nu e sigur: care-i problema cu aplicația deținută de Facebook

Oficialul german susține că serviciul nu e sigur deloc și i-a avertizat pe angajații germani de la stat să nu-l mai folosească. El le-a transmis ministerelor şi instituţiilor publice să nu mai folosească WhatsApp, în contextul în care o parte dintre acestea au început să folosească reţeaua de comunicare în perioada pandemiei.

„Doar prin trimiterea de mesaje, metainformaţii sunt livrate către WhatsApp de fiecare dată. Acestea contribuie, chiar şi reprezentând o bucată minusculă a mozaicului, la creşterea informaţiilor stocate legate de profilurile personale””, a spus Kelber, adăugând că aceste bucăţi de informaţie sunt livrate direct…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica