Pericolul de pe străzile din România: toți șoferii trebuie să cunoască aceste cifre, cum ne afectează pe toți

0 0

România se află în mod constant în clasamentul celor mai periculoase străzi din Europa, atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni. În mod previzibil, o mare parte din vină cade în sarcina autorităților, dar nici când vine vorba de șoferii români, nu există motive de mândrie.

În cadrul campaniei Fii treaz la volan!, Asociația pentru Promovarea Asigurărilor (APPA) a publicat un studiu care atrage atenția asupra unui cumul de factori care duc la dezastrul de pe străzile din România. În primul rând, 40% dintre șoferii români nu semnalizează toate manevrele pe care le fac în trafic, în timp ce 50% dintre șoferi sunt convinși că o trecere de pietoni flancată de mașini parcate este semnificativ mai periculoasă.

Străzile din România, un pericol pentru șoferi și pietoni

Probabilitatea să scadă semnificativ accidentele de pe străzile din România este una infimă spre inexistentă, în contextul combinației fatale dintre lipsa de educație a șoferilor și infrastructura rutieră dezastruoasă.

„Obiceiurile greşite şi comportamentele riscante din trafic – tema principală a ediţiei din acest an a campaniei naţionale de siguranţă şi prevenţie ‘Fii treaz la volan!’ – stau, din păcate, la baza accidentelor rutiere înregistrate în ţara noastră. În contextul apropierii Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Accidentelor de Circulaţie, APPA – Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor – relevă rezultatele unui…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica