Performanță greu de egalat: cum poți încărca telefonul la 100% în doar 15 minute

0 0

Avem încărcare rapidă pe telefoane de câțiva ani. Dar încă nu e super, hiper, ultra rapidă. Sau cel puțin nu era până acum.

Au trecut câțiva ani de când Qualcomm a introdus ultimul său standard important de încărcare rapidă, Quick Charge 4 (care avea și o versiune îmbunătățită, Quick Charge 4+), dar noua versiune reprezintă cel mai mare upgrade pentru companie.

Compania spune că Quick Charge 5 este cu până la 70% mai eficient decât Quick Charge 4, deci de până la 4 ori mai rapid la încărcare.

Qualcomm a introdus Quick Charge 5, cel mai recent standard de încărcare rapidă al companiei și vine câteva promisiuni mari. Vorbim de putere de încărcare de peste 100 wați pe un smartphone, cu posibilitatea de a încărca un dispozitiv de la 0 la 50% în cinci minute sau de a încărca complet un telefon în 15 minute.

Cum funcționează acest standard pentru viitorul tău telefon

Quick Charge 5 se bazează efectiv pe standardul existent de alimentare cu energie programabilă (PD-PPS) de livrare a energiei USB (un subset al PD USB-C existent), care permite un control și mai mare asupra nivelurilor de tensiune și curent în timpul procesului de încărcare.

Avantajul este că Quick Charge 5 este, în teorie, universal – orice încărcător USB PD-PPS ar trebui să poată încărca dispozitivul Quick Charge 5 cu viteză maximă.

O altă modificare cheie aici este că Quick Charge 5 acceptă acum sisteme de baterii 2S pentru două baterii cu…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica