Pensiile speciale, o gaură neagră financiară: câți bani s-au plătit în primul semestru, cine ia mai mult

0 1

Pensiile speciale din România nu pleacă nicăieri. Orice efort în acest sens a fost inutil, iar confirmarea vine Casa Națională de Pensii Publice.

La momentul de față, 9500 de românii primesc pensii speciale. Valoarea nu pare mare, decât dacă te uiți la sumele fabuloase primite de acești oameni. Doar în primul semestru din 2020, acești oameni au primit 563 de milioane de lei doar de la bugetul de stat, cu 9% mai mult decât în aceeași perioadă din 2019. Ca referință, la bugetul de stat se duc banii contribuabililor din România obținuți din taxe și impozite plătite de către orice om. Aceasta este concluzia la care au ajuns cei de la Economica.net, în urma unei analize a datelor furnizate de Casa de Pensii.

Pensiile speciale sau pensiile de serviciu din România sunt dedicate magistraților, personalului auxiliar de specialitate al instanțelor, profesioniștilor din aviația civilă, diplomaților și nu numai. Spre deosebire de pensiile tradiționale, banii primiți lunar de cei 9500 de civil nu sunt stabiliți în funcție de contribuția efectivă la pensii. În plus, durata stagiului de cotizare la pensie este mai mică, lucrează mai puțin. Nu în ultimul rând, algoritmul de stabilire a cuantumului pensiei e mult mai avantajos decât pentru restul românilor care iau pensie doar în funcţie de contribuţie. Cei care iau pensii speciale încasează lunar, pentru restul vieții, 80% din veniturile brute obținute în ultimul an sau chiar…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica