Pensiile speciale, din nou în dezbatere: de ce s-ar putea să nu plece nicăieri

0 0

Un număr surprinzător de mare de românii se bucură de pensii speciale sau de serviciu. Oamenii sunt supărați pentru că acestea nu sunt calculate pe principiul contributivității, nu depind de câți bani ai plătit impozit la stat. Partea proastă este că nu vor pleca nicăieri curând, iar motivele sunt multe.

Situația pensiilor speciale din România este una foarte delicată. Poporul dorește desființarea lor, dar uită că cei care trebuie să renunțe la ele sunt și cei care trebuie să voteze acest lucru. În acest context, nu ar trebui să vină ca o surpriză afirmațiile lui Cristian Ghinea pe marginea subiectului.

Ca referință, Ghinea este ministrul Proiectelor Europene, iar miercuri seară a avut o intervenție la Digi 24 în care a atras atenția asupra lipsei de consens în coaliție când vine vorba de pensiile speciale. În opinia USR-PLUS, partidul din care face parte oficialul, ”toate pensiile speciale trebuie să fie pe masă”, când vine vorba de posibilitatea eliminării lor.

”Asta scrie acolo în PNRR, să aducem pensiile speciale în linie cu contributivitatea”, a afirmat, miercuri seară, ministrul Cristian Ghinea. Pentru că este clar demult faptul că pensiile magistraților sunt intangibile, în acord cu decizia Curții Constituționale a României pe marginea subiectului, ministrul Proiectelor Europene a confirmat din nou acest detaliu. ”În accepţiunea mea, da, dar nu este un consens în coaliţie pe acest subiect”, a…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica