Pașaportul Covid, detaliat de Dan Barna: ”Problema apare dacă statul dă o decizie și spune…”

0 0

Formalitățile referitoare la introducerea unui pașaport Covid, sub forma unei ”adeverințe verzi”, au fost finalizate la Bruxeless pentru țările din Uniunea Europeană. Pe marginea subiectului, a comentat și vicepremierul Dan Barna.

Când vine vorba de adeverința verde stabilită de Comisia Europeană, în urma votului membrilor din Parlamentul European, lucrurile sunt cât se poate de clare. Va exista un document în această vară care va facilita tranziția între țările din spațiul european pe baza unui test negativ, a faptului că ai avut boala sau că te-ai vaccinat. Mai rămâne doar implementarea infrastructurii necesare în fiecare țară.

Cu toate acestea, vicepremierul Dan Barna a făcut mai multe afirmații pe marginea pașaportului de vaccinare de parcă ar fi o inițiativă aflată într-un stadiu incipient de discuții, insistând totuși pe faptul că orice măsură în acest sens asumată la nivel european va fi transpusă și în legislația locală.

”Dacă în toată Europa se va ajunge la un astfel de pașaport, dacă fi asumată la nivelul țărilor europene, eu sunt foarte convins că și România va merge în direcția aceea nu datorită chestiunii de decizie politică, ci chestiunii foarte practice – vrei să călătorești? Poți să stai în carantină sau poți să ai această dovadă, stai câteva ore în aeroport și mergi mai departe”, a declarat Dan Barna la Digi24.

Afirmațiile au fost făcute în contextul în care…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica