Părinții din România pot cere zile libere plătite, pentru a sta cu copiii: care sunt condițiile

0 0

În contextul în care mulți copii din România vor începe astăzi școala online, părinții au dreptul să stea cu ei acasă și să fie plătiți pentru asta, în anumite condiții.

Legislația din România s-a adaptat destul de rapid în ultimul an la schimbările din pandemie, introducând mai multe prevederi pentru părinții care trebuie să aibă grijă de copii. O parte dintre acele prevederi legislative intră în vigoare de astăzi, când mulți elevi și preșcolari nu pot reveni în unitățile de învățământ din cauza faptului că acestea se află în scenariul roșu.

În principiu, este vorba de două acte normative, o lege și o ordonanță, care prevăd acordarea de zile libere părinților în situația închiderii unităților de învățământ din motive diferite. În mod previzibil, există multe particularități care trebuie avute în vedere, în cazul în care vrei să îți iei în continuare salariul, dar să ai și grijă de copii în confortul căminului. Detaliile întregului proces au fost diseminate de avocatnet.ro.

Legea 19/2020 stabilește că zile libere se acordă în toate situațiile în care se decide suspendarea cursurilor sau închiderea temporară a unităților de învățământ, “ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme decretate astfel de către autoritățile competente”. După cum apare în lege, măsura se aplică și “pe perioada vacanțelor școlare, în situația…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica