Parasite: filmul despre pături sociale în care nu există învingători

0 2


După Memories of Murder, Snowpiercer și Okja, Joon-ho Bong a reușit să livreze probabil cel mai bun film al carierei. Parasite este un film pe care nu-l poți încadra ușor într-un singur gen. Are momente de comedie, de drama și de tensiune. Aș putea spune că are câte puțin pentru fiecare preferință și este genul de film pe care-l poți recomanda oricărui pretențios.

Mulți consideră Parasite o satiră socială, însă absurdul prezent în film poate fi foarte familiar. Este o poveste despre meritocrație, despre diferențele dintre păturile sociale și disperarea de a ieși din impas.

O familie formată din doi părinți și doi copii adulți trăiesc de pe o zi pe alta într-un apartament situat la demisol, dintr-un cartier sărăcăcios. Chiar dacă există diferențe culturale, sărăcia urbană arată la fel aproape peste tot. Soarta familiei se schimbă în momentul în care fiul primește o ofertă: meditații pentru fiica unei familii bogate. Familia săracă dezvoltă o mică obsesie pentru familia bogată și face tot posibilul să o infiltreze și să profite cât mai mult.

A doua jumătate a filmului se transformă total și lucrurile degenerează într-un mod greu de anticipat. Și pentru că filmul ăsta merită văzut fără să știi prea multe despre el, e indicat să cunoști că ce voi zice mai departe are și câteva spoilere minore.

Nu există personaje pozitive sau negative în Parasite

Ceea ce face Parasite un film extraordinar…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica