Pandemia pune piciorul pe gâtul economiei: cu cât a scăzut cifra de afaceri a IMM-urilor

0 1

Pandemia s-a instaurat în România prin martie, încet, dar sigur. Cum era de așteptat, după o perioadă de haos și dezorientare, efectele au început să se resimtă. Iar IMM-urile simt din plin acest lucru.

Luna august a fost una proastă pentru întreprinderile mici și mijlocii. Cifra de afaceri a IMM-urilor a scăzut cu aproape 14%, iar acest lucru a fost cauzat, evident, de pandemia de coronavirus. Scăderea e raportată la luna precedentă, arată un barometru realizat de SmartBill.

Practic, odată cu această scădere, IMM-urile din România încheie sezonul de vară cu prima lună de scădere de după relansarea economiei, la mijlocul lunii mai. Astfel, comparativ cu luna iulie, evoluţia cifrei de afaceri a fost una negativă, de -13,85%, iar cea anuală şi-a menţinut trendul, înregistrând -3,76%.

Pandemia, efecte negative în bilanțul IMM-urilor

Autorii barometrului susțin că luna august este a treia din 2020 cu cifre negative, alături de ianuarie şi aprilie. Valorile sunt, însă, foarte apropiate de cele înregistrate în august 2019, când scăderea a fost de 12 procente.

„Ultima lună de vară este una marcată de un consum mai redus pentru majoritatea industriilor, fiind recunoscută mai mult ca o perioadă de concedii. Totuşi, situaţia generată de pandemie şi-a lăsat amprenta asupra sectorului HoReCa, ce înregistrează o diferenţă de -32% faţă de august 2019. În schimb, vremea bună a permis unui număr tot mai ridicat de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica