Pana de curent uriașă, o posibilitate reală în România: ce regiune din țară ar fi cea mai vulnerabilă

0 0

În ultimele săptămâni, s-a adus de mai multe ori sub reflector posibilitatea unei pene de curent de amploare în Europa. În mod previzibil, este improbabil ca acestea să dureze foarte mult, dar chiar și o singură zi fără electricitate, în anumite regiuni, ar putea veni cu consecințe dramatice.

Ministrul Energiei a vorbit în urmă cu câteva zile despre posibilitatea unei pene de curent de amploare în România. Virgil Popescu a spus că nu există neapărat un risc iminent pentru un astfel de eveniment în țara noastră, dar, în mod previzibil, unele regiuni sunt mai vulnerabile decât altele. Ca referință, oficialul a folosit pana de curent care a afectat vestul țării la începutul acestui an și care a durat 20-30 de minute.

Pană de curent de proporții în România, cine ar putea fi afectat

Cea mai vulnerabilă regiune din țara noastră, în mod surprinzător, este Transilvania, regiunea cu centre importante de producție și financiare, precum Cluj sau Brașov. Acestea au fost afectate și la începutul anului.

”Într-un sistem energetic interconectat, cum este cel european, dacă apare o pană majoră, nu se stinge lumina în toată Europa. Am mai avut acest lucru prin anii 70, a fost o pană de genul celei care a fost în ianuarie anul acesta. Prin 9 ianuarie a fost, parcă, dacă vă aduceți aminte, o pană pentru 20-30 de minute, care în România s-a simțit în zona de vest – nu în zona de sud și nici în Moldova, unde n-am avut…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica