Pământul are un „geamăn digital” și va fi folosit pentru astfel de previziuni

0 0

Uniunea Europeană finalizează planurile pentru un “geamăn digital” al planetei Pământ, care ar simula atmosfera, oceanul, gheața și uscatul cu o precizie de neegalat, oferind prognoze de inundații, secete și incendii cu zile și chiar ani înainte.

Destination Earth, așa cum se numește proiectul, va încerca, de asemenea, să surprindă comportamentul uman, permițând liderilor să vadă impactul evenimentelor meteorologice și al schimbărilor climatice asupra societății și să evalueze efectele diferitelor politici climatice.

“Este o misiune cu adevărat îndrăzneață”, spune Ruby Leung, un om de știință climatic la Laboratorul Național Pacific Northwest al Departamentului Energiei (DOE) al SUA.

Prin redarea atmosferei planetei la scară  de doar 1 kilometru lățime, mult mai precis decât modelele climatice existente, Destination Earth își poate baza previziunile pe date în timp real mai detaliate ca oricând.

Proiectul, care va fi descris în detaliu în două ateliere de la sfârșitul acestei luni, va începe anul viitor și se va desfășura pe unul dintre cele trei supercomputere pe care Europa le va implementa în Finlanda, Italia și Spania.

Ce presupune proiectul Destination Earth?

Destination Earth s-a ridicat din cenușa Extreme Earth, o propunere condusă de Centrul European pentru Prognoza Meteorologică pe Distanțe Medii (ECMWF) pentru un program emblematic de cercetare de miliarde de euro, care a fost în cele din urmă,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica