Pagube de 1,9 miliarde de dolari într-un an sau cum să te îmbogățești din hacking

0 5

Pandemia a fost benefică pentru hackeri. Într-o perioadă în care foarte mulți angajați au lucrat de acasă, falsificarea conturilor de email a directorilor s-a reflectat în pagube de 1,9 miliarde de dolari.

FBI a publicat cel mai recent raport al său referitor la consecințele fraudelor cibernetice. Acesta atrage atenția asupra situației din 2020 și confirmă faptul că aproximativ jumătate din pagube au fost generate prin fraude de tip Business Email Compromise (BEC) și Email Account Compromise (EAC).

Cu alte cuvinte, un hacker a falsificat o adresă de email și a pretins că este un director de companie sau un angajat în interacțiunile cu diverse entități. Aceste practici s-au transpus în pagube de 1,86 miliarde de dolari și depășit detașat pierderile din următoarele șase tipuri de infracțiuni cibernetice din Internet Crime Report al Biroului Federal de Investigații.

Pe parcursul anului trecut, Centrul de reclamaţii împotriva infracţiunilor pe internet (IC3) al FBI a primit peste 19.000 de rapoarte de escrocherii BEC/EAC, în scădere faţă de cele aproape 24.000 de incidente raportate în 2019. Cu toate acestea, pierderile asociate au crescut cu mai mult de 90 de milioane de dolari şi au reprezentat 45 de puncte procentuale din pierderile totale (4,2 miliarde de dolari). În concluzie, hackerii au lucrat mai puțin pentru mai mulți bani.

„Pentru a ilustra amploarea problemei pe care o prezintă escrocheriile BEC/EAC, luaţi în…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica