Orange, Deutsche Telekom, Vodafone pot fi „arma secretă” în lupta cu pandemia. Care e planul Comisiei Europene

0 0

Criza din prezent îi ajută pe politicieni să-și vadă câteva visuri împlinite. Unul dintre ele e să aibă acces la date despre cetățeni. După China și Israel, un comisar european le cere operatorilor, inclusiv Orange și Deutsche Telekom, să ofere tipul acesta de acces.

Comisia Europeană pregătește un plan de atac pentru pandemie. Și în lupta aceasta vrea date de la operatori europeni ca Orange, Deutsche Telekom și alții, ca să știe pe unde merg cetățenii. planul a fost prezentat de Thierry Breton, comisar european responsabil pentru politici digitale, care a discutat într-o conferință cu șefii principalilor operatori din Europa.

Planul lui Breton și al CE e să primească de la operatori date anonimizate despre locurile în care oamenii își folosesc telefoanele. Localizarea s-ar face prin triangularizare între turnurile GSM din orașe. Deocamdată, informația a fost dezvăluită de surse din interiorul CE, citate de Politico.

Ce responsabilitatea ar avea Orange, Deutsche Telekom și alți operatori din UE în cazul acesta

Planul CE prevede ca, dacă asta se aplică, operatorii să ofere aceste date și Comisia să aibă acces la ele, nu operatorii. Ce vrea Comisia să obțină e acces la metadatele care arată o localizare cât de cât precisă a fiecărui utilizator. Planul e similar cu ce face Israel, care a recurs la o aplicație prin care cartografiază traseul utilizatorilor.

„Vom selecta câte un operator mare din fiecare țară….Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica