Opțiunea de la Google care te ajută să găsești melodii, chiar dacă nu știi decât să le fredonezi

0 1

Peste un miliard de oameni folosesc zilnic căutarea Google, potrivit companiei. În ciuda faptului că a lucrat la software de mai bine de 20 de ani, în fiecare zi există 15% din interogări pe care Google nu le-a mai văzut până acum.

Pentru a ține pasul cu interogările în continuă schimbare, sursele de informații și modalitățile de prezentare a rezultatelor, Google trebuie să exploateze puterea AI. Astfel, compania a anunțat un set de actualizări care pot face căutarea mai ușor de utilizat. Cea mai notabilă dintre acestea este o nouă funcție „Hum to Search” care este disponibilă de acum.

Știi cât de enervant e când ai o melodie blocată în minte, o fredonezi, dar nu-ți aduci aminte exact versurile și nu prea ai cum s-o găsești? Ei bine, Google are acum soluția. Noua funcție este ca Shazam sau Soundhound pentru identificarea melodiei, cu excepția faptului că nu este nevoie să redai muzica. Poți să fredonezi, să fluieri sau să cânți 10 până la 15 secunde din memorie, după ce ai atins pictograma microfonului din bara de căutare de pe telefon și ai spus „what’s this song” sau „search a song”. De asemenea, îl poți întreba pe Google Assistant „what is this song?”.

Apoi, algoritmul de învățare automată va identifica potențialele potriviri, chiar dacă nu utilzezi tonul potrivit. Rezultatele vor fi livrate pe baza melodiei pe care ai fredonat-o și poți alege cea mai apropiată variantă.

Alte funcții de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica