Ochelarii ”te salvează” de Covid-19: de ce ai șanse de trei ori mai mici să te îmbolnăvești

0 2

În ultimul an, s-au scris multe articole despre modul în care ochelarii se încețoșează când porți mască de protecție, dar nimic despre faptul că purtătorii au șanse mult mai mici să se îmbolnăvească.

Într-un raport publicat de The Telegraph se atrage atenția asupra faptului că purtătorii de ochelarii au șanse de trei ori mai mici să contracteze o infecție cu Covid-19, iar motivele din spatele acestei concluzii sunt greu de contestat.

Ideea este că o parte importantă din cazurile de îmbolnăvire pleacă de la faptul că îți atingi fața, nasul, gura și ochii după ce ai intrat în contact cu o suprafață infectată. Spre surprinderea ta, însă, purtătorii de ochelari își ducă mâna la față mult mai rar decât cei care nu poartă, iar la ochi, și mai rar.

Studiul din spatele acestor concluzii vine de la un grup de cercetători din India și concluzia este că o persoană care poartă în permanență ochelari de vedere are șanse de două până la trei ori mai mici să fie infectată cu SARS-CoV-2, pentru că ”atingerea repetată și frecarea ochilor” cu mâini contaminate are un rol important în transmiterea virusului.

La baza studiului s-a aflat analiza comportamentală a 304 persoane, 223 bărbați și 81 femei, aflați cu toții într-un spital din India între 26 august și 8 septembrie. Aveau vârste între 10 și 80 de ani și toți au raportat simptome de Covid-19. Participanții au completat chestionare legate deCiteste continuarea
aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica