Oamenii de știință au simulat mii de universuri paralele, ca să-și dea seama cum a apărut al nostru

0 0

Înarmată cu un supercomputer puternic, o echipă de oameni de știință japonezi întoarce la modul figurat timpul înapoi, pentru a dezlega misterele care încă acoperă primele momente ale universului. Ei au creat mii de universuri paralele în acest demers.

Știm că universul nostru a început cu o expansiune rapidă, dar „de ce” este încă neclar. La fel cu ceea ce s-a întâmplat în microsecundele cruciale după Big Bang-ul care a modelat universul așa cum există astăzi. Pentru a face lumină în acest caz, oamenii de știință au construit patru mii de universuri simulate, relatează Live Science, în încercarea de a vedea ce modele sfârșesc cu o realitate construită care reflectă propria noastră realitate.

Ei au încercat să reconstruiască universul, prin crearea a mii de alte universuri

Micile perturbații cuantice care au existat în primele momente ale existenței universului au avut cu siguranță un impact uriaș asupra modului în care universul a crescut și s-a extins, ajutând la alegerea regiunilor care ar fi pline de galaxii și care ar fi relativ goale. Simulând aceste fluctuații și văzând ce impact au asupra dezvoltării diferitelor universuri virtuale, cosmologii speră să descopere ceea ce s-a întâmplat în realitatea noastră.

„Încercăm să facem ceva de genul, să realizăm o fotografie de când universul nostrum era bebeluș, adică cea mai veche versiune a sa”, a declarat pentru Live Science cercetătorul…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica