Oamenii de știință au creat gheața flexibilă: care e rolul ei în combaterea poluării

0 1

Oamenii de știință chinezi au reușit să dezvolte fire subțiri de gheață care se pot îndoi și ondula. Da, ai citit bine. Au inventat gheața flexibilă.

Cercetătorii o descriu ca „microfibre elastice de gheață”, potrivit unei noi lucrări a descoperirilor lor, publicată în revista Science. În loc să fie fragilă și să se spargă sub presiune, gheața se îndoaie ca o sârmă.

Urmărește mai jos un videoclip cu gheața care se poate îndoi:

Pentru a crea gheața flexibilă, oamenii de știință au transferat vapori de apă într-o cameră mică, ce a fost apoi răcită folosind azot lichid, potrivit Gizmodo. Cercetătorii au plasat apoi un știft de wolfram electrificat, în interiorul camerei și l-au electrificat la două mii de volți. Acest lucru a atras vaporii de apă și a format încet microfibrele de gheață.

Gheața flexibilă poate ajuta în combaterea poluării

Echipa a fluctuat apoi temperatura camerei între -56 și -114 grade Celsius. Au descoperit, astfel, că microfibrele au devenit incredibil de flexibile la cele mai reci temperaturi.

În afară de a fi o descoperire surprinzătoare și interesantă, oamenii de știință cred că microfibrele pot fi folosite pentru a transmite lumina la fel ca niște cabluri cu fibră optică.

„Pot ghida lumina dintr-o parte în…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica