Oamenii ar putea controla dispozitive doar cu ajutorul creierului, după această descoperire

0 0

Controlarea unui dispozitiv doar prin creier pare un lucru imposibil, însă cercetătorii sunt din ce în ce mai aproape de reușită.

Un grup de cercetători din cadrul Crick, Stanford University și UCL au descoperit o nouă modalitate prin care să înregistreze activitatea cerebrală. Mai concret, aceștia au reușit să conecteze semnalele neuronilor din creier la un procesor din siliciu, precum cel care îți face telefonul să funcționeze.

La prima vedere, lucrurile nu sunt tocmai impresionanate. Totuși, trebuie să știi că acesta este un pas important către o serie de dispozitive care vor putea fi controlate doar prin intermediul creierului. Vorbim aici, de exemplu, despre dispozitive medicale care ar ajuta persoanele cu membre amputate sau cele care suferă de paralizie sau alte afecțiuni neurologice.

Prin utilizarea celeor mai noi tehnici din electronică și inginerie, noul dispozitiv combină tehnologia cipurilor de siliciu cu micro-fire extrem de subțiri. Acestea au dimensiuni de până la 15 ori mai subțiri decât părul uman. Partea interesantă e că acestea pot fi plantate suficient de adânc în interiorul creierului,, fără să cauzeze probleme semnificative.

De asemenea, pe lângă capacitatea sa de a monitoriza cu exactitate activitatea creierului, dispozitivul ar putea fi folosit și pentru a injecta semnale electrice în zone precise ale creierului.

Descoperirea ne aduce cu un pas mai aproape de controlarea dispozitivelor prin…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica