O nouă amendă uriașă pentru un gigant de pe piața RCA: cum pune ASF tunurile pe companiile de asigurări

0 0

ASF pune tunurile pe jucătorii din piața asigurărilor și nu scap nici măcar giganții de pe piața RCA.

ASF anunță o nouă amendă dată Euroins, compania care controlează practic piața RCA împreună cu City Insurance. Compania de asigurări a primit o amendă de 500.000 de lei, adică jumătate de milion, pentru că a întârziat cu plata despăgubirilor.

Autoritatea pentru Supraveghere Financiară susține că motivul e legat de netransmiterea ofertelor de despăgubire sau a notificărilor privind motivele pentru care nu au fost aprobate pretențiile de despăgubiri, precum și pentru plata cu întârziere a unor dosare de daună. Iar ASF nu s-a oprit aici cu amenzile.

Amenzi pe piața RCA și nu numai

ASF a mai dat și pentru alți jucători din piața asigurărilor, e drept mai mici. Cu 4.000 de lei și respectiv 2.500 de lei au fost sancționați și directorii generali ai NN Asigurări de Viață și ai Metropolitan Life pentru nereguli identificate în activitatea de administrare a fondurilor de pensii private.

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis, în urma controalelor efectuate de către departamentele de specialitate din cadrul Autorității, aplicarea mai multor sancțiuni unor entități care activează pe piața asigurărilor și pe piața pensiilor private, a anunțat luni ASF. Iată și motivele:

Euroins – Consiliul A.S.F. a decis sancționarea societății cu amendă în cuantum de 500.000 lei pentru netransmiterea…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica