O cutie misterioasă de la mormântul lui Tutankhamon, deschisă pentru prima oară: care este povestea ei

0 3


La aproape 100 de ani de la descoperirea mormântului lui Tutankhamon, obiectele descoperite acolo continuă să fie învăluite într-o aură de mister.

În 1922, a fost descoperit mormântul lui Tutankhamon de către Howard Carter în condiții impecabile. Experiența a fost finanțată de Lord Carnavon și a făcut înconjurul lumii. Nu mai puțin de 5000 de artefacte găsite atunci au reușit să genereze un nou interes pentru istoria Egiptului antic pe întregul mapamond. Masca lui Tutankahmon continuă să fie un important punct de atracție pentru milioane de turiști, în fiecare an. Ea se află în Muzeul Egiptean din Cairo

Deși au trecut mulți ani de de la descoperirea inițială, câteva artefacte nu au fost detaliate niciodată la TV sau în muzee. În această categorie intră și un cufăr de culoare albă ce poate fi văzut în colțul din dreapta sus al imaginii de mai sus.

Cufărul respectiv a fost deschis de curând în cadrul emisiunii ”Marile Comori ale Egiptului” de către istoricul Bethany Hughes, pe postul britanic Channel 5. Piesa de muzeu a aparținut soției faraonului Tutankhamon care a fost și sora sa vitregă.

Cufărul misterios se află într-o stare excepțională și face parte dintre puținele exponate din mormântul faraonului care nu a făcut înconjurul lumii prin muzee. Descoperit în Valea Regilor, pe malul vestic al Nilului, cufărul include o serie de gravuri interesante și reprezintă ultimul artefact aparținând soției…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica