O copie de Super Mario Bros. 3, cel mai scump joc video din istorie: cu cât s-a vândut la licitație

0 3

Domeniul licitațiilor pentru produse vintage este cât se poate de fascinant. Altfel, nu s-ar fi ajuns ca Super Mario Bros. 3 să devină cel mai scump joc din istorie.

Super Marios Bros. 3 este unul dintre cele populare și îndrăgite jocuri din istorie. Nu este unic la niciun nivel și toată lumea știe despre ce este vorba într-un joc Mario. Cu toate acestea, doar pentru că este sigilat și nu a fost deschis pentru câteva decenii, cineva a decis că se justifică achitarea unei sume fabuloase pentru a intra în posesia lui.

Ilustrat în imaginea de mai sus, jocul a fost tranzacționat prin intermediul unei licitații organizat de Heritage Auctions. Cu această performanță financiară, copia de Super Marios Bros. 3 și-a asigurat locul în cartea de istorie a acestei industrii prin titlul de cel mai scump joc video comercializat vreodată la licitație, 156.000 de dolari, conform The Verge.

Versiunea jocului este dedicată bătrânei console NES, o jucărie care este în sine o raritate. Acest detaliu nu este însă atât de relevant, având în vedere că este improbabil ca persoana care l-a cumpărat se va duce acasă să-l desigileze.

Licitația pentru Super Mario Bros. 3 a început de la 62.500 de dolari și nu mai puțin de 20 de persoane au încercat să pună mâna pe el. Valoarea record de 156.000 de dolari depășește fostul record de 114.000 de dolari stabilit pentru un joc video în luna iulie a acestui an. Jocul vândut în iulie a fost o copie de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica