O bucată din istoria internetului, la licitație, în NFT: ce vinde Tim Berners-Lee, creatorul ”world wide web”

0 2

Cred că deja ne-am obișnuit să auzim de cele mai ciudate, dar interesante lucruri care se vând ca NFT-uri. A devenit o modă și nu pare că se va sfârși prea curând.

Astfel, până și internetul se vinde ca NFT. Codul sursă original pentru World Wide Web (www) este scos la licitaţie la casa de licitaţii Sotheby’s, ca activ digital unic, care nu este interschimbabil (non-fungible token – NFT), în reţeaua blockchain Etherum. Ofertele pornesc de la numai o mie de dolari.

WWW se vinde ca NFT, iar prețul este foarte mic

Berners-Lee, informatician născut în Londra, a inventat World Wide Web în 1989, revoluţionând schimbul şi crearea de informaţii în ceea ce este văzut ca una dintre cele mai semnificative invenţii de când a apărut tipografia în Europa în Germania secolului al XV-lea. Activul digital NFT, din reţeaua blockchain Ethereum, include codul sursă original, o vizualizare animată, o scrisoare scrisă de Berners-Lee şi un poster digital al codului complet din fişierele originale, transmite Reuters, citat de Adevărul.

„De ce un NFT? Ei bine, este un lucru firesc de făcut, când eşti informatician şi când scrii coduri şi ai făcut-o mulţi ani”, a afirmat Berners-Lee într-un comunicat. ”Mi se pare corect să-mi semnez digital autograful pe un artefact complet digital”, a adăugat acesta.

Fişierele conţin 9.555 de linii de cod, incluzând implementări ale celor trei limbaje şi protocoale inventate de Berners-Lee: HTML…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica