NVIDIA cumpără ARM: ar putea fi cea mai mare achiziție din tech

0 1

NVIDIA este cel mai important jucător pe piața de cipuri grafice, dar după achiziția ARM, ar putea să facă legea și pe partea de procesoare pentru mobile.

NVIDIA ar putea deveni cel mai mare producător de cipuri de pe planetă, după ce a decis să investească 40 de miliarde de dolari în achiziția ARM. Existau de câteva săptămâni speculații pe marginea acestui subiect, dar tocmai au fost confirmate oficial. Afacerea va poziționa NVIDIA într-o poziție privilegiată, mai ales pe partea de mobile.

Ca referință, în ultimii ani, NVIDIA a făcut investiții mari în domeniul inteligenței artificiale, iar acum, își va putea aduce acele tehnologii proprietare în mobile, PC-uri, dar și autoturisme autonome. În același timp, ARM va beneficia de o putere financiară sporită pentru cercetare și dezvoltare. Pentru a amplifica angajamentul în tehnologia ARM, oficialii NVIDIA au promis că vor realiza un supercomputer cu procesoare ARM la sediul companiei din Cambridge.

”Inteligența artificială este cea mai puternică forță tehnologică a timpurilor noastre și a pus bazele unui nou val computațional. În anii care urmează, trilioane de computere care vor avea inteligență artificială vor crea un nou internet al lucrurilor care este de mii de ori mai mare decât actualul internet al oamenilor. Combinarea noastră va crea o companie este poziționată într-un mod fabulos în epoca AI-ului.”, a afirmat Jensen Huang, CEO-ul NVIDIA.

Oficialii…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica