Numărul românilor plecați din țară e șocant, dar nu spune toată povestea

0 6

În timp ce nouă ni se pare că la noi e mai rău ca la nimeni, nici cetățeni din țări mult mai dezvoltate ca România nu sunt mulțumiți de condițiile din patria mamă. Implicit, aleg să plece, iar motivele nu sunt chiar atât de diferite de cele ale românilor.

Potrivit celor mai recente date oferite de Ministrul Românilor de Pretutindeni, aproximativ 9.700.000 de români se află în afara granițelor țării noastre. Cifra este una mare și motivele pentru care românii aleg să plece sunt multe.

România nu e nici cel mai promițător, nici cel mai oribil stat în care să trăiești. Cu toate astea, în 2018, țara noastră era prima din Europa la capitolul emigranți, potrivit unui studiu ONU. La nivel mondial, era a doua după Siria în clasament. Situația e destul de nefericită, mai ales dacă iei în considerare faptul că este zonă de război și oamenii fug de acolo ca să nu fie uciși în vreo explozie.

În ceea ce privește România, motivele care îi împing pe cetățeni sunt numeroase, dar valabile pentru mai toți. Chiar Natalia Intotero, Ministrul Românilor de Pretutindeni le-a identificat și prezentat pe cele mai importante. Printre acestea se numără starea proastă a drumurilor, a condițiilor din sănătate și educație. Acestora li se adaugă și „neajunsurile materiale cotidiene, veniturile mici, lipsa unui loc de muncă decent, stabilitatea, calitatea slabă a clasei politice de-a lungul timpului, corupția”.

Totuși,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica