Nu te-ai vaccinat, numele tău pe o listă: legea adoptată care ar putea ajunge și în România

0 1

Cei care credeau că refuzul vaccinării anti-Covid se va reflecta într-o serie de restricții și probleme pe termen lung, se pare că au avut dreptate.

În Israel, autoritățile au reușit să administreze două doze de vaccin Pfizer/BioNTech unui număr de trei milioane de persoane, dintr-o populație totală de aproximativ 9 milioane. Nu a durat mult de la publicare acestei statistici până la deschiderea centrelor comerciale și deblocarea comerțului stradal duminica trecută.

Tot atunci, însă, au fost introduse beneficii suplimentare pentru persoanele vaccinate, cei dotați cu o insignă de culoare verde. Aceștia din urmă, ușor de identificat că au beneficiat de a doua doză de vaccin în urmă cu mai mult de o săptămână sau că s-au vindecat de Covid-19, au acces la o serie de locații suplimentare.

În mod evident, respectiva introducere a insignei verzi a fost criticată de populația împotriva vaccinării ca fiind o formă de discriminare. În același sens, nu a ajutat nici faptul că parlamentul israelian tocmai a adoptat o lege care obligă Ministerul Sănătății să aibă o evidență clară a persoanelor care nu s-au vaccinat, cu numele, adresa și numerele de telefon. Acea listă va putea fi comunicată altor autorități din Israel, în caz de nevoie.

Cei aflați în această categorie sunt îngrijorați că noua lege încalcă dreptul cetățenilor la viață privată și la confidențialitate, când vine vorba de informațiile lor…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica