Noul standard care înlocuiește SMS-urile îi lasă pe alții să-ți spioneze convorbirile

0 1

Mai multe companii de telecomunicații încearcă să implementeze standardul RCS, alternativa la SMS, însă n-o fac într-un mod corespunzător.

Rich Communication Services (RCS) este un standard care  ar urma să înlocuiască sistemul SMS standard. Este un protocol modern de comunicare și tot mai mulți operatori vor să-l adopte. Numai că implementarea standardului vine și cu anumite vulenrabilități pentru utilizatorii care ar urma să-l folosească.

Cercetătorii în securitate din cadrul SRLabs au ajuns la concluzia că unele companii de telecomunicații implementează standardul RCS în moduri vulnerabile, care deschid calea actorilor rău-intenționați pentru atacarea rețelelor de telefonie.

Astfel, acest standard folosit de operatorii de telefonie din întreaga lume poate lăsa utilizatorii deschiși la tot felul de atacuri, cum ar fi interceptarea mesajelor text și a apelurilor sau aflarea locației.

SRLabs estimează că standardul este deja implementat de cel puțin 100 de operatori de telefonie mobilă, multe dintre implementări fiind în Europa. Partea interesantă e că cercetătorii nu au găsit probleme la standardul în sine, ci la felul în care operatorii îl implementează. O bună parte a standrdului nu este definită, ceea ce înseamnă că fiecare companie îl implementează în felul său, ceea ce ar putea duce la erori.

Cum standardul RCS te lasă vulnerabil

Cercetătorii au folosit cartele SIM de la mai mulți operatori pentru a…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica