Noul iOS 13 va avea un impact neașteptat asupra WhatsApp și Facebook Messenger

0 8

Noul iOS 13 vine cu o serie de schimbări pentru utilizatorii produselor Apple, iar una dintre ele afectează și utilizatorii Facebook și WhatsApp.

Apple face o schimbare care pare să vină în ajutorul utilizatorilor, numai că acest lucru afectează cel puțin două aplicații. Urmează să limiteze colectarea de date care poate fi făcută, de obicei, cu ajutorul protocolului VoIP (Voice over Internet Protocol).

Atât Facebook Messenger, cât și WhatsApp îți permit să efectuezi apeluri folosind internetul. Astfel, pentru a putea identifica rapid apelurile, aplicațiile rulează în permanență în fundal, chiar și în momentul în care acestea nu sunt active, prin intermediul VoIP. Numai că acestea pot, în același timp, să colecteze date despre tine. Astfel, Apple vrea să pună capăt acestei practici odată cu lansarea celui mai nou sistem de operare.

Ce se va schimba odată cu iOS 13 pentru Facebook și WhatsApp

Începând cu iOS 13, Facebook și WhatsApp vor trebui să sufere anumite modificări pentru a putea fi folosite pe produsele Apple. Așadar, accesul acestora va fi limitat exclusiv la efectuarea rapidă a apelurilor, iar rularea în background pentru a putea colecta date va fi oprită complet.

În ceea ce privește WhatsApp, lucrurile s-ar putea dovedi mai dificil de rezolvat. Aplicația folosește protocolul VoIP și pentru alte funcții, inclusiv pentru criptarea end-to-end.

Pe de altă parte, cei de la Facebook au negat (bineînțeles) că…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica