Noua victimă a hackerilor, păgubită de milioane de dolari: ce au putut fura

0 0

Hackeri italieni cunoscuți ca Grupul Everest au furat cantități masive de date despre artiști și au cerut o răscumpărare de trei milioane de euro pentru returnarea lor.

După ce a fost victima unui atac de tip phishing în urmă cu doar câteva săptămâni, SIAE sau Societatea Italiană a Autorilor și a Editorilor, a fost victima unui atac de tip ransomware, orchestrat de către hackerii cunoscuți ca Grupul Everest.

SIAE a contactat imediat Poliția Poștală  pentru a continua studiul perimetrului problemei și, de asemenea, a contactat părțile afectate pentru a le informa despre incident. Poliția Poștală investighează cazul prin Centrul Național de Criminalitate Cibernetică pentru protecția infrastructurilor critice.

SIAE nu respectă cererea de răscumpărare, a explicat directorul general Gaetano Blandini, care a subliniat apoi că „am făcut deja plângere la poliția poștală. Toți autorii care au fost atacați vor fi apoi informați cu promptitudine. Vom monitoriza constant progresul situației, încercând să securizăm datele membrilor SIAE”.

„Un grup infracțional a făcut o copie a anumitor fișiere prezente în sistemul de documente al companiei, în principal fișiere pdf”, a transmis compania celor păgubiți de situația actuală.

28.000 de documente au fost compromise

Aceștia au furat 60 de gigabytes de date despre artiști, inclusiv date sensibile, cum ar fi cărți de identitate și adrese. Dintre acestea, aproximativ…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica