Noua generatie Apple Watch ar putea elimina butonul fizic

0 326

Apple Watch ajunge la cea de-a patra generatie in acest an. Pana acum primele 3 modele de ceasuri inteligente de la Apple au fost aproape identice si nu au existat schimbari majore de design de la o generatie la alta. Noul Apple Watch ar putea suferi o schimbare destul de interesanta, producatorul dorind sa elimine butonul fizic cu un buton special care se va activa prin simpla atingere,oferind un raspuns haptic.

Cei de la Fast Company au relatat faptul ca Apple ar dori sa renunte si la singurul buton fizic existent la Apple Watch. Noua generatie ar trebui sa aiba si ceva modificari de design asa ca acesta ar fi primul pas. Chiar daca renunta la acest buton, configuratia device-ului va ramane aceeasi. Chiar si coroana rotativa va ramane la fel si isi va pastra aceleasi functii ca si inainte.

Apple va folosi vibratorul Taptic Engine pentru a simula raspunsul fizic al butonului inlocuit asa cum procedeaza in cazul trackpadurilor de pe MackBook, sau ca in cazul butonului Home de pe smartphone-urilor iPhone 7 si 8. In ceea ce priveste design-ul ceasului, eliminarea butonului fizic ar putea ajuta la imbunatatirea acestuia, deoarece nu mai existe acel element care sa strice forma ceaului. In plus si rezistenta la apa ar putea fi imbunatatita consistent, iar locul butonului ar putea fi luat de o baterie care ar genera mai multa autonomie.

Pe langa eliminarea butonului fizic, se vehiculeaza in mediul online faptul ca Apple va schimba si display-urile. Compania doreste sa treaca la tehnologia MicroLED care va consuma mai putin energie si automat ar creste eficienta bateriei la fiecare utilizare. In acest fel Apple Watch ar avea mai multa autonomie decat cele 18 ore cu care ne-am obisnuit in ultimii ani de zile.

 

 

Source Go4IT
You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica