Noua funcție Google Maps îți face călătoriile în străinătate mai ușoare

0 7

Google Maps vine cu o funcționalitate nouă de care să te folosești atunci când treci granița și ajungi într-o țară în care nu cunoști limba locală.

La fel cum româna sunt extrem de complicat pentru cei care nu o vorbesc, așa și pentru români există o serie de limbi pe care le descifrează cu greu atunci când ajung în alte țări. De multe ori, asta îți dă bătăi de cap și atunc când încerci să te orientezi în țara respectivă, pentru că numele de străzi, localități sau obiective turistice sunt scrise, de mutle ori, cu niște caractere atât de ciudate încât nu poți înțelege nimic.

Dacă ajungi în țări ca Italia sau Spania, lucrurile nu sunt neapărat extrem de complicate. Dificultatea vine când încerci să pronunți nume de străzi precum Poległych w Krzesławicach din Cracovia sau Bischöflich-Geistlicher-Rat-Josef-Zinnbauer din Dingolfing (o localitate din zona Münchenului), sau a orașului Jászalsószentgyörgy din Ungaria. Asta devine problematic atunci când încerci să comanzi un taxi sau să întrebi o persoană informații suplimentare despre acel loc.

În acest sens, Google a introdus în Google Maps o funcționalitate de traducere, care pronunță numele locurilor și adreselor în limba locală.

Cum te va ajuta Google Maps în călătoriile din străinătate

După introducerea funcționalității, lângă nume și adrese va părea un buton „speaker”. La apăsarea acestuia, Google va rosti pronunțarea…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica