Noua atracție turistică: poți vizita acum camera de control de la Cernobîl

0 2

Cantitatea de radații de la centrala nucleară Cernobîl sperie pe cei mai mulți, însă cei mai curajoși vor putea acum să viziteze chair camera de control a reactorului 4.

Centrala nucleară reprezintă deja o atracție turistică de ceva vreme, iar cei curioși pot vizita de zeci de ani anumite elemente din jurul acesteia. Totuși, reactorul 4 a rămas închis pentru publicul larg.

Acum, agențiile de turism din Ucraina au anunțat că turiștii vor putea vizita și camera de control a reactorului 4 de la Cernobîl. Astfel, aceștia vor putea vedea exact locul în care au fost luate deciziile care au condus la cel mai mare accidnt nuclear din istorie.

Totuși, există și riscuri pentru cei care aleg să viziteze camera de control. Nivelul de radiație din încăpere ar putea fi de 40.000 de ori mai ridicat decât în mod normal. Așadar, turiștii care vor pătrunde în camera de control a reactorului 4 de la Cernobîl vor fi echipați corespunzător. Vor trebui să poarte costume de protecție chimica pentru materiale periculoase, căști, măști și cizme industriale.

Expunerea la radiații va fi, totuși, limitată. Turul camerei de control va dura doar cinci minute, pentru a nu îi pune pe turiști în pericol.

Turiștii pot vizita centrala nucleară de la Cernobîl

Centrala nucleară din Ucraina a explodat în 1986, însă radiațiile din zonă încă sunt extrem de puternice. Autoritățile au restricționat accesul în zonele din apropierea acesteia:…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica