Nokia încheie lupta pentru brevete cu Lenovo

0 0

Compania finlandeză Nokia a încheiat o luptă de mai mulți ani pentru brevet cu Lenovo Group din China, cel mai mare producător mondial de PC-uri, soluționând toate litigiile în așteptare în toate jurisdicțiile, au declarat miercuri companiile.
În timp ce termenii acordului de licență încrucișată rămân confidențiale, Lenovo va efectua o plată de echilibru către Nokia, a spus producătorul finlandez de echipamente de telecomunicații.

Un purtător de cuvânt al Nokia a refuzat să dezvăluie detaliile financiare.

Nokia a lansat bătălia legală împotriva Lenovo în 2019, în legătură cu presupusa încălcare a 20 de brevete de tehnologie de compresie video și a avut cazuri în Statele Unite, Brazilia și India, în plus față de șase cazuri în Germania.
Lenovo a dat în judecată Nokia și într-o instanță din California.

Un tribunal din München a decis în septembrie că Lenovo a încălcat unul dintre brevetele Nokia și a dispus o ordonanță și o retragere a produselor de la comercianții cu amănuntul. Ordinul a fost suspendat acolo în noiembrie, de către o curte de apel germană.

„Acordul global încheiat va permite colaborarea viitoare între companiile noastre în beneficiul clienților din întreaga lume”, a declarat John Mulgrew, directorul de proprietate intelectuală al Lenovo.
Portofoliul de brevete Nokia este compus din aproximativ 20.000 de familii de brevete, inclusiv peste 3.500 de familii de brevete declarate…

Citeste continuarea Aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica