Noile spitale din România, confirmate: unde se vor construi, în teorie

0 6

În teorie, România are o grămadă de spitale noi în stare perfectă de funcționare. În practică, toate cele de stat au fost construite înainte de revoluție, iar cele mai recente sunt integral private. Cu toate acestea, promisiuni pe marginea subiectului apar în permanență.

Aproape fiecare ministru al Sănătății din ultimii 30 de ani a făcut promisiuni legate de construirea unor spitale noi și moderne pe teritoriul României. Toate acele promisiuni au rămas la stadiu teoretic, dar acum avem parte de un nou set. Acestea au fost formulate de Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății din Guvernul Cîțu.

Aparent, se va începe lucrul la trei spitale regionale în Iași, Cluj și Craiova. În plus, vor trebui construite unități medicale în București, Timișoara, Brașov și Sibiu.

„Până în 2024 vom avea fundaţiile, pot să promit, celor trei spitale regionale şi nu numai fundaţiile… La Craiova, la Iaşi, Cluj. Pe lângă asta, trebuie să începem spitale în Bucureşti, la Timişoara, la Braşov, la Sibiu. Sunt locuri în care infrastructura spitalicească este pur şi simplu o ruşine. (…) În momentul acesta avem studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale: Iaşi, Cluj şi Craiova. Este un lucru care ar fi trebuit, conform contractului, să se întâmple până la sfârşitul anului 2017. Din păcate, ceea ce trebuia să se întâmple într-un an s-a întâmplat în patru ani”, a susţinut Voiculescu, într-un interviu difuzat…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica