Noi măsuri antipoluare de la Primăria București: ce vrea să le ofere Firea taximetriștilor

0 3

Gabriela Firea este într-o continuă luptă cu poluarea din București, însă nu toate măsurile sale sunt privite neapărat cu ochi buni de către cetățeni.

De data aceasta, primarul Capitalei se orientează către taximetriști. Vrea să le ofere acestora vouchere pentru a-și cumpăra mașini noi, care ar urma să polueze mai puțin. Gabriela Firea vrea să le ofere acestora 3.000 de vouchere în valoare de 15.000 de lei. Astfel, taximetriștii ar urma să achiziționeze mașini noi, cu norma de poluare Euro 6, care ar dăuna mai puțin mediului.

Programul se numește Rabla Taxi și aar urma să dureze doi ani, între 2020 și 2021. Are ca scop stimularea eliminării din serviciul public de transport în regim de stadii a mașinilor sub standardul de poluare Euro 6. Astfel, taximetriștii ar urma să-și achiziționeze cu ajutorul voucherelor oferite de Firea „autoturisme noi cu norme de poluare care să asigure un nivel redus de emisii — Euro 5, non-diesel, hibride sau electrice”, arată documentul oficial.

Pentru a putea beneficia de voucher, taximetriștii vor trebui să dea în schimb spre casare un autoturism uzat.

Firea vrea să dea eco-vouchere taximetriștilor

Potrivit unui raport de specialitate privind aprobarea programului, în București sunt înregistrate 7463 de autorizații taxi. Dintre acestea, 4879 reprezintă mașini fabricate până în 2014 și 2789 sunt mașini fabricate mai devreme de anul 2010.

Potrivit documentului oficial, proiectul…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica