Noi forme de salut, în vremea pandemiei: de ce să nu folosești cotul, conform OMS

0 0

În cazul în care te-ai obișnuit să-ți saluți prietenii cu cotul, să știi că s-ar putea să fie o greșeală, conform celui mai recent avertisment din partea directorului OMS.

Timp de aproximativ șase luni, forma de salut aprobată și promovată în diverse colțuri ale lumi a fost lovirea discretă a cotului de cotul altei persoane, la fel ca în imaginea de mai sus. Soluția a fost adoptată de șefi de stat, oameni din showbiz, liderii protecției civile, medici și persoane obișnuite.

Acum, se pare că nici aceasta nu mai este o soluție, ci o greșeală, conform afirmațiilor directorului Organizației Mondiale a Sănătății. Printr-o postare pe Twitter făcută de Tedros Adhanom Ghebreyesus, oficialul a insistat asupra faptului că el a renunțat la salutul cu cotul în favoarea unei alternative simbolice.

„Când salutați oamenii, cel mai bine este să evitați să vă atingeți cu coatele, deoarece acest lucru vă face să vă aflați la mai puțin de un metru distanță unul de celălalt. Mie îmi place să pun o mână pe inimă pentru a saluta persoanele în aceste zile”, a scris directorul OMS, pe care, de fapt, în martie, fotografii l-au imortalizat cu cotul ridicat. Între timp, probabil, s-a răzgândit.

Această schimbare de atitudine din partea OMS vine după ce organizația a insistat de foarte mult timp să se strănute și tușească în pliul cotului. Postarea făcută de Tedros vine la câteva zile după ce  Conservatorul din…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica