Neuralink: hackingul creierului este extrem de greu, indiferent de ceea ce spune Elon Musk

0 1

Dacă gândurile, sentimentele și alte activități mentale nu sunt altceva decât semnale electrochimice care curg în jurul unei vaste rețele de celule cerebrale, conectarea acestor semnale cu electronica digitală ne va permite să îmbunătățim abilitățile creierului nostru?

Asta a sugerat antreprenorul din domeniul tehnologiei Elon Musk într-o prezentare recentă a dispozitivului Neuralink, o interfață inovatoare creier-mașină implantată într-un porc numit Gertrude.

Interfețele creier-mașină folosesc electrozi pentru a traduce informațiile neuronale în comenzi capabile să controleze sisteme externe, cum ar fi un computer sau un braț robotizat. Neurologii, de fapt, ascultă celulele creierului la animale încă din anii 1950. La începutul secolului 21, semnalele cerebrale de la maimuțe erau folosite pentru a controla un braț artificial. Și în 2006, echipa BrainGate a început să implanteze tablouri de 100 de electrozi în creierul persoanelor paralizate, permițând controlul de bază al cursoarelor computerului și al dispozitivelor de asistare.

Neuralink a construit un dispozitiv pentru a transmite semnale fără fir de la 1.024 electrozi implantați în creierul Gertrude de către un robot sofisticat. Echipa face progrese rapide către un proces uman și munca lor ar putea îmbunătăți performanța dispozitivelor controlate de creier pentru persoanele care trăiesc cu dizabilități.

Dar cât de fezabilă este viziunea lui Elon Musk?

Dar…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica