Ne dorim să diminuăm încălzirea globală, dar adevărul e dureros. Ce nu știu mulți dintre noi

0 3

Toate avertismentele experților în climatologie sunt ferme: dacă nu diminuăm fenomenul încălzirii globale și nu reducem nivelul emisiilor de gaze cu efect de seră, ne îndreptăm spre un iminent dezastru. Totuși, puțini dintre noi știu că e nevoie de energie nucleară pentru a realiza acest lucru.

Organizația Națiunilor Unite trage un semnal de alarmă și subliniază că, în efortul global de a reduce fenomenul încălzirii globale, nu trebuie să renunțăm la folosirea energiei nucleare.

Nu vom putea ține din frâu încălzirea globală, dacă nu vom face acest pas, spun experții din cadrul Organizației Națiunilor Unite.

Energia nucleară a salvat mediul în ultimii 50 de ani

Potrivit Organizației, în ultimii 50 de ani, energia nucleară a împiedicat emiterea a 74 gigatone de dioxid de carbon în plus.

„Doar energia hidro a jucat un rol mai mare în momentul evitării emisiilor adiţionale în această perioadă”, arată datele celui mai recent raport al Comisiei Națiunilor Unite pentru Europa (UNECE).

„Timpul se scurge pentru transformarea rapidă a sistemului energetic global, în care combustibilii fosili încă reprezintă jumătate din generarea de electricitate în regiune”, mai precizează experții europeni în raportul citat.

În acest moment, în 11 ţări din regiunea UNECE, energia nucleară asigură 30% din electricitatea consumată la nivel naţional.

Potrivit unui avertisment al Organizației, chiar dacă am reuși o…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica